Výlov v Alexovicích

O víkendu 9. a 10. dubna 2011 proběhl výlov na rybochovu v Alexovicích. Lovná četa čítající zhruba 20 lidí měla od časných ranních hodin plné ruce práce. Ale při pěkném počasí a sehranosti všech zúčastněných brigádníků šla práce pěkně od ruky a již po 8. hodině byla první várka na raftu pod Havránkem.

Dva teréňáky měly co jezdit, aby stihly zásobovat raft jež plul po vodě. Každá várka obsahovala zhruba 25 kg PO 2n (průměr 30dkg), 40 kg PO2 (průměr 10 dkg) a 50 kg PD (průměr 18 dkg).

Takto se do 3 hodin odpoledne zarybnil téměř celý revír. Protože ryb byl dostatek, tak tradičně si odvezli násadu PD Mohleňáci a PO ZNOJMO, TIŠNOV i MOHELNO. Samozřejmností je na výlovu i občerstvení, které dodá sílu pracujícím rybářům.

Druhý den probíhá tzv."dolovná" - to co se nestihne slovit sítěmi, loví se agregátem. Slovilo se zhruba 470 ks PO 2 a pár duháků. Hned po slovení se připravil rybochov pro další napuštění, aby koncem dubna přišla do vody nové násada čtvrtročka a část zbylých slovených potočáků pro výrobu mírového PO.


CELKOVÁ BILANCE LETOŠNÍHO VÝLOVU:

PO2n (ryba o průměru 31 cm a 30 dkg) - 256 kg (853 ks)
PO2                                           - 1328 kg (15563 ks)
PD                                             - 804 kg (5360 ks)

Poděkování patří našemu hospodáři Pavlovi za výborný odchov násad, tajemníkovi MRS a jeho kamarádům za raft a spolupráci při vysazování, děvčatům za obřerstvení a v neposlední řadě všem co přiložili ruku k dílu a svižně sebou mrskali, protože ryby nejsou brambory a musí se s nimi pracovat rychle a s citem.

V SOBOTU 16. 4. už spousta rybářů netrpělivě očekávala ZAHÁJENÍ sezóny, ať už na řece (kde proti rokům minulým to s mírovou rybou bylo slabší, ale to se v průběhu roku dosadí) nebo na Žabárně s obsádkou krásných kaprů. Spousta rybářů si odnesla spolu s pěknými zážitky i rybu, zanadávali si na vodáky, kteří nás nenechají ani v klidu zahájit pstruhovou sezónu.

               Předseda MO František Kulhánek