Jihlavský pohár 2012

V sobotu 26. května proběhl na Jihlavce v úseku od Víru po skálu pod Vertexem čtvrtý ročník muškařského závodu „Jihlavský pohár“, který pořádá muškařský klub Akvarest ve spolupráci s naší organizací o putovní pohár. Tento závod rok od roku získává na popularitě i hodnotě díky obsazení předními borci muškařského republikového žebříčku. Letos opět měli mezinárodní zastoupení. Za krásného počasí bojovalo 56 závodníků s  chytrostí zdejších pstruhů a i přes počáteční pomalejší rozjezd … (že by po těžkém večerním losování a následném rautu plném vynikajících dobrot od našeho řeznického a uzenářského mistra Aldy Diváckého a samozřejmě i jiných poživatin z chmelu, kvasnic, ovoce, hroznových kuliček přeci jen závodníci na zdravém čerstvém vzduchu nemohli popadnout dech), se nachytalo přes 60 ryb. Závod odchytali spolu s dospělými i 4 junioři a neztratili se v boji s mistry světa.

6x potrápili závodníky i před měsícem vysazení velcí potočáci. Jen jednoho z nich se povedlo zdolat. Měřil 54 cm a byl ohodnocen pěknou cenou. Stejně tak poslední závodník cenou útěchy překrásným navijákem značky „Čubajs“. Ceny dle vlastního výběru od muškařských prutů přes další muškařské potřeby, uzenářské dobroty. Až po „zdravé tekutiny“ si vlastně odnesli všichni závodníci po chutném gulášku a závěrečném vyhodnocení se večer rozjížděli k domovům. Čtyři se hned druhý den rozjeli reprezentovat republiku do Slovinska na mistrovství světa.



A teď stručně k výsledkům:
    1. místo Roman Jörka
    2. místo Jindra Kalivoda
    3. místo Jaromír Šram

Nejlepší junior – Lukáš Starýchfojtů  celkem 16.
Nejlepší žena – Eliška Marková  celkem 22.
Největší ryba – Miroslav Lukáš  PO 540 mm
Cena útěchy – Rastislav Škrinár (SVK) Slovensko

Naši organizaci reprezentovali 2 borci – Jožka Toufar a jedna z duší závodu Aleš Divácký předvedli své standardně kvalitní výkony. Veřejné poděkování patří celému pořadatelskému kolektivu; zvláště pak prezidentovi Akvarestu panu Diváckému.